Politie Amsterdam pakt ruim driehonderd Lille-supporters op

De fans van de Franse voetbalclub verstoorden volgens de politie de openbare orde bij een metrostation in de buurt van de Johan Cruijff Arena.

Politie te paard bij de Amsterdam Arena.
Politie te paard bij de Amsterdam Arena. Foto Niels Wenstedt/ANP

Een groep van ruim driehonderd supporters van de Franse voetbalclub Lille OSC is dinsdagmiddag in Amsterdam gearresteerd. De groep fans verstoorde volgens de politie de openbare orde in de buurt van een metrostation nabij de Johan Cruijff Arena. Het metroverkeer in Amsterdam werd dinsdag tijdelijk stilgelegd vanwege de ongeregeldheden. De fans missen de wedstrijd van hun club tegen Ajax in de Champions League.

De arrestanten staken vuurwerk af en pleegden volgens een woordvoerder van de politie „strafbare feiten, die nu worden onderzocht”. De supporters zijn in bussen van vervoerder GVB afgevoerd en worden verspreid over de stad vastgehouden. Eerder op de dag sprak de politie nog over ruim honderd aanhoudingen.

In april arresteerde de Amsterdamse politie ook al een honderdtal supporters, toen in aanloop naar het duel tussen Ajax en het Italiaanse Juventus. Italiaanse fans werden in de metro aangehouden, omdat onder hen zich diverse bekende hooligans bevonden. Een deel van de fans had wapens en andere verdachte voorwerpen bij zich.