Nevada

‘Youtubers moeten 4.500 dollar betalen voor betreden Area 51’

De Nederlandse youtubers Ties Granzier en Govert Sweep krijgen samen een boete van 4.500 dollar (4.090 euro) voor het betreden van Area 51. Dat meldt persbureau ANP. Vorige week wilden zij het beveiligde militaire terrein Area 51 in Nevada binnendringen, naar eigen zeggen om een „mooie journalistieke video” te maken. De youtubers zouden donderdag terug naar Nederland vliegen. Granzier (20) en Sweep (21) werden aangehouden toen ze zo’n vijf kilometer voorbij de grens van de Nevada National Security Site waren gereden. De politie vond meerdere camera’s, een drone en opnames van het terrein. Ze hadden op Instagram aangekondigd naar het militaire terrein te reizen. Sweep schreef: „Eerste dag in Amerika achter de rug. [...] Vandaag richting Area 51. Wish me luck”. (NRC)