Brieven

Zo doet NRC wat De Telegraaf deed

Robert Oey spuit in een café tegenover NRC-journalisten zijn huwelijkse ongenoegens (‘Dan denk ik: flikker op met je ambtswoning’, 14/9). Hij had er duidelijk behoefte aan om zijn hart te luchten en de journalisten waren een dankbaar luisterend oor. Er was echter geen enkele reden om de privé-informatie over het gezin van de burgemeester van Amsterdam te publiceren. De krant had het ook kunnen laten bij het nieuwsartikel op pagina 4 (Wapen van zoon Halsema was afkomstig van vader). De informatie over de herkomst van het wapen was daarin voldoende geweest. De ombudsman van NRC hekelde eerder de „politisering van het publieke leven”, toen De Telegraaf in augustus het onderwerp openbaar had gemaakt. Het is schokkend dat het NRC daar nu zo hard achteraan loopt.