Afvalbedrijf

Directie: zonder privatisering redt AEB het niet

Als het stadsbestuur niet toestaat dat het Afval Energie Bedrijf Amsterdam (AEB) wordt overgenomen door een private partij, staat het voortbestaan van de afvalverwerker op het spel. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van een brief van de AEB-directie aan het college van burgemeester en wethouders. De gemeente Amsterdam is op dit moment enig aandeelhouder van het in de problemen geraakte afvalbedrijf. Eerder is gesproken over een overname door het private recyclingbedrijf Beelen, maar het stadsbestuur ziet meer in een samenvoeging met afvalbedrijf HVC, eveneens een overheidsbedrijf. AEB waarschuwt in de brief op korte termijn 74 miljoen euro nodig te hebben en stelt dat het doorzetten van het plan met HVC zal leiden tot een „situatie van eenzijdig gecreëerde en opgelegde discontinuïteit”. (NRC)