In beeld

Milieuactivisten bij internationale autoshow Frankfurt

Duizenden demonstranten hebben afgelopen weekend actie gevoerd tijdens de internationale autoshow IAA in het Duitse Frankfurt. Klimaatactivisten betoogden voor een minder vervuilende auto-industrie en blokkeerden meerdere toegangswegen tot de beurs. Volgens de politie waren er 15.000 mensen aanwezig, volgens Greenpeace waren het er 25.000.
Demonstranten trokken fietsend en lopend naar de IAA Frankfurt Motor Show. Ze blokkeerden meerdere toegangswegen tot de beurs.
Foto Ronald Wittek/EPA
Klimaatactivisten houden borden vast met leuzen tegen de auto-industrie. Onder het motto ‘Zand in de versnellingsbak’ (‘Sand im Getriebe’) werden meerdere ingangen tot het beursterrein versperd.
Foto Felipe Trueba/EPA
Demonstranten waren uitbundig gekleed, zoals deze drie die een pak in de vorm van een tram dragen. De demonstranten begonnen op donderdag met hun acties. Ze verstoorden de rondleiding van bondskanselier Angela Merkel (CDU) over de beurs.
Foto Felipe Trueba/EPA
Een klimaatactivist van Greenpeace is op een van de tentoongestelde auto's geklommen en houdt een geel spandoek vast met het woord ‘Klimaatkiller’ erop en een tekening van een auto die over een brandende aardbol raast.
Foto Tobias Schwarz/AFP
Bezoekers bekijken een auto met zonnepanelen. De autobeurs had dit jaar speciale aandacht voor elektrische auto's en digitalisering.
Foto Felipe Trueba/EPA
Demonstranten lopen over straat in Frankfurt. Zaterdag demonstreerden volgens de politie 15.000 mensen (volgens de organisatoren waren het er 25.000) voor verkeersbeleid dat het klimaat beschermt.
Foto Sascha Steinbach/EPA
Activisten blokkeren een toegangsweg naar de autobeurs. De actievoerders verwijten de auto-industrie niet genoeg te doen voor het omschakelen naar de productie van elektrische auto’s.
Foto Wolfgang Rattay/Reuters
Voorzitter Xu Liuping van de FAW Group, een van de vier grootste autofabrikanten van China, houdt een toespraak tijdens de autobeurs.
Foto Wolfgang Rattay/Reuters
Een Lamborghini Sian FKP 37 wordt tentoongesteld tijdens de IAA. Duitsland leunt zwaar op de auto-industrie - 820.000 mensen werken in Duitsland bij automakers en hun toeleveranciers.
Foto Daniel Roland/AFP
Een klimaatactivist ligt in een hangmat tussen borden en spandoeken tijdens de demonstratie tegen in Frankfurt.
Foto Sascha Steinbach/EPA
De Duitse bondskanselier Angela Merkel klimt uit een transparante auto met beveiligingsmechanismes. Merkel uitte geen kritiek op de autobouwers, maar benadrukte wel dat de CO2-uitstoot van het verkeer in 2030 met 40 procent moet zijn teruggebracht.
Foto Michael Probst/AP
Klimaatactivisten blokkeren een ingang naar de autobeurs. Aanstaande vrijdag wil de Duitse regering overeenstemming bereiken over een pakket maatregelen om de klimaatdoelstellingen te halen.
Foto Sascha Steinbach/EPA
Een Mercedes Vision EQ Silver Arrow wordt tentoongesteld tijdens de autobeurs.
Foto Daniel Roland/AFP
Duizenden demonstranten marcheren door Frankfurt om te betogen voor een minder vervuilende auto-industrie.
Foto Felipe Trueba/EPA