Leende

Automobilist rijdt publiek in bij crosswedstrijd, vier gewonden

Zeker vier mensen zijn zondag gewond geraakt toen een automobilist het publiek inreed bij een autocrosswedstrijd in het Brabantse Leende, ten zuiden van Eindhoven. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Zij houdt er rekening mee dat er opzet in het spel is. Een man en een vrouw zijn aangehouden. Het zou gaan om een racewagenbestuurder die tijdens de prijsuitreiking het publiek inreed. De politie vermoedt dat een uit de hand gelopen ruzie, die aan het incident vooraf ging, mogelijk de oorzaak is. Het publiek keerde zich vervolgens tegen de twee inzittenden. Agenten moesten op een rij staan om het publiek op afstand te houden. De verkeersongevallendienst doet onderzoek. Er is nog niets bekend over de toestand van de vier gewonden. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. (NRC)