Kinderopvangtoeslag

‘Ministerie greep in bij gevoelig onderzoek Belastingdienst’

Ambtenaren van het ministerie van Financiën hebben rechtstreeks ingegrepen in een onderzoek naar de Belastingdienst over het onrechtmatig stopzetten van kinderopvangtoeslag. De ambtenaren schrapten passages uit conceptverslagen van de onderzoekers, zo melden Trouw en RTL Nieuws na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Staatssecretaris Snel van Financiën (D66) moest het afgelopen jaar al meerdere keren opheldering over de kwestie geven in de Tweede Kamer. Door het stopzetten van de toeslag kwamen honderden mensen in grote financiële problemen. De Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA) en Renske Leijten (SP), die zich al langere tijd hebben vastgebeten in de zaak, eisen dat Snel nu binnen drie dagen alsnog alle conceptrapporten openbaar maakt. (NRC)