Golf

Europa flikt het

Foto’s AP en AFP

De Europese golfsters hebben de Solheim Cup gewonnen. In het Schotse Gleneagles werd titelverdediger Verenigde Staten verslagen: 14,5-13,5. Het winnende punt kwam op naam van de Noorse Suzann Pettersen (foto boven), die in 2018 moeder werd en een wildcard had gekregen van captain Catriona Matthew. Europa is voor de zesde keer de sterkste in het tweejaarlijkse treffen met de VS. De Amerikaansen wonnen tien keer.

Anne van Dam (foto linksonder) kwam vier keer in actie. Vrijdag was de 23-jarige Nederlandse aan de zijde van de ervaren Pettersen goed voor een punt, maar haar overige drie partijen verloor ze. Van Dam verspeelde zondag tegen Lizette Salas een voorsprong, maar had op de laatste hole nog gelijk kunnen maken. Ze miste een relatief korte putt.