Eredivisie

Ajax aan kop na eenvoudige overwinning op sc Heerenveen

Ajax heeft, samen met PSV, de koppositie in de eredivisie overgenomen van Vitesse. De Amsterdammers wonnen zaterdagavond in de Arena met 4-1 van sc Heerenveen. Ajax kwam via Dusan Tadic op voorsprong, maar zag Heerenveen kort daarop gelijk maken, dankzij Jens Odgaard (1-1). Kort voor rust kopte Nicolás Tagliafico Ajax op voorsprong. Perr Schuurs maakte de derde, waarop opnieuw Tagliafico de eindstand op het bord zette. AZ kon ‘thuis’ in Den Haag tegen Sparta krachten sparen voor de Europa League, donderdag. AZ won met 5-1, door doepunten van Oussama Idrissi en Myron Boadu (ieder twee) en Teun Koopmeiners. PEC Zwolle boekte op eigen veld een opmerkelijke overwinning op RKC Waalwijk: 6-2. De Iraanse aanvaller Reza Ghoochannejhad scoorde na rust liefst vier keer in een half uur. (ANP)