Gewonden door auto die publiek inrijdt bij autocrosswedstrijd

Volgens de organisatie van de crosswedstrijd was de bestuurder boos dat hij zijn inschrijfgeld niet terugkreeg toen een van de races was geschrapt.

Politie doet onderzoek bij de autocross Leende waarbij een auto het publiek in is gereden.
Politie doet onderzoek bij de autocross Leende waarbij een auto het publiek in is gereden. Foto Rob Engelaar/ANP

Zeker vier mensen zijn zondag gewond geraakt toen een automobilist het publiek inreed tijdens de prijsuitreiking bij een autocrosswedstrijd in het Brabantse Leende, ten zuiden van Eindhoven. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De organisatie laat op Facebook weten dat de bestuurder van de auto boos was omdat hij zijn inschrijfgeld niet terugkreeg. Twee verdachten zijn aangehouden.

De organisatie had eerder op de dag besloten een van de drie races te schrappen. Na afloop van de races kwam een man tevergeefs zijn inschrijfgeld terugvragen. Volgens de organisatie ontstond een ruzie en een kleine vechtpartij. Hierna zou de man boos zijn weggelopen en met zijn auto „een aantal willekeurige mensen op het rennerskwartier” hebben aangereden.

Volgens de politie zaten in de auto twee inzittenden: een 17-jarige vrouw uit Veghel en een 21-jarige man uit Reuver. Het publiek keerde zich tegen de twee. Agenten moesten op een rij staan om het publiek op afstand te houden. De man en de vrouw zijn aangehouden en de verkeersongevallendienst doet onderzoek.

Twee mannen, een vrouw en een jongetje zijn gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe zij eraan toe zijn. Ook heeft het ambulancepersoneel nog drie anderen onderzocht. De organisatie laat weten te overwegen om „volledig te stoppen met het autocrossgebeuren”.