Anne Wenzel wint bokspartij van directeur Stedelijk Museum Schiedam

Bokswedstrijd In het Stedelijk Museum Schiedam vond zaterdag een boksmatch plaats tussen museumdirecteur Deirdre Carasso en beeldend kunstenaar Anne Wenzel.

Deirdre Carasso en Anne Wenzel tijdens hun bokspartij in het Stedelijk Museum Schiedam Deirdre Carasso en Anne Wenzel tijdens hun bokspartij in het Stedelijk Museum Schiedam
Deirdre Carasso en Anne Wenzel tijdens hun bokspartij in het Stedelijk Museum Schiedam Deirdre Carasso en Anne Wenzel tijdens hun bokspartij in het Stedelijk Museum Schiedam Foto Aad Hoogendoorn Foto Aad Hoogendoorn

De boksmatch in het Stedelijk Museum Schiedam tussen Deirdre ‘Dynamite’ Carasso, directeur van het museum, en internationaal gerenommeerd beeldhouwster Anne Wenzel is gisteravond gewonnen door Anne Wenzel. Zowel Carasso (1971) als Wenzel (1972) maakten van hun opkomst in de boksarena een groots spektakel, met vlagvertoon, imponerende schijngevechten en snoeiharde muziek. ‘Fuck the dictator’, had Wenzel op haar vlag, haar bokstenue en de kleding van haar assistenten laten borduren.

Anne Wenzel is de winnaar van het gevecht Foto Aad Hoogendoorn

Tijdens drie rondes van twee minuten sloeg Carasso – aangemoedigd door een enthousiast publiek dat vooral ‘stompen!’ riep - danig van zich af. Zij toonde zich met name op technisch vlak de sterkere. Wenzel echter won op kracht, energie en een mentaliteit van, zoals zij het zelf uitdrukte, „gewoon erop los”. Wenzel wint met de match een verdieping in het museum waar zij carte blanche krijgt.

Lees ook deze voorbeschouwing van de boksmatch