In beeld

Recordhoeveelheid regenval zorgt voor overstromingen in Spanje

In het zuidoosten van Spanje zijn de afgelopen dagen zes mensen omgekomen bij overstromingen die werden veroorzaakt door hevige regenval. Vooral het oosten van Andalusië en het gebied rond de steden Valencia en Murcia zijn zwaar getroffen. 3.500 mensen zijn geëvacueerd.
Een man waadt door een overstroomde straat in de plaats San Javier. Enorme hoosbuien zorgden de afgelopen dagen in Spanje voor overstromingen.
Foto Sergio Perez/Reuters
Auto's zijn meegesleurd door een overstroming. Het dodental van de storm die de Spaanse oostkust heeft getroffen, ligt inmiddels op zes.
Foto Jon Nazca/Reuters
Een man schept modder uit zijn huis in de plaats Orihuela, ten oosten van Murcia. Het noodweer trof het gebied rond de steden Valencia en Murcia, en het oosten van Andalusië.
Foto Jon Nazca/Reuters
Reddingswerkers in een rubberboot redden iemand uit een tunnel in Pilar de la Horadada. De storm zorgde op sommige plaatsen voor een recordhoeveelheid regen.
Foto Sergio Perez/Reuters
Demissionair premier Pedro Sánchez op bezoek in het door overstromingen getroffen Orihuela. In dit stadje werd zaterdag het zesde dodelijke slachtoffer gevonden.
Foto Jon Nazca/Reuters
De schade is op sommige plekken, zoals hier in Orihuela, enorm.
Foto Jon Nazca/Reuters
Een man staat bij de overstroomde rivier de Segura in Almoradí. Zo'n 3.500 mensen zijn geëvacueerd.
Foto Ramón/AFP
Mannen brengen kinderen in veiligheid in het ondergelopen Almoradí.
Foto Jose Jordan/AFP
Een luchtfoto van Orihuela. De storm ontstond doordat koude lucht uit de Pyreneeën warme lucht boven Spanje tegenkwam. Een dergelijk weerfenomeen zorgt vaker voor noodweer aan de Spaanse oostkust.
Foto Manuel Lorenzo/EPA
Een ondergelopen veld in de plaats Dolores.
Foto Ramón/AFP
Een vrouw hoost water uit haar huis in de plaats Ontinyent. Veel scholen bleven door het noodweer dicht, waardoor circa 250.000 kinderen thuis kwamen te zitten.
Foto Jose Jordan/AFP
Luchtbeeld van Orihuela. De luchthavens in Almería en Murcia zijn vanwege het slechte weer gesloten. Ook rijden veel treinen niet meer en zijn grote wegen ontoegankelijk.
Foto Manuel Lorenzo/EPA
Twee mensen bekijken hun overstroomde straat in El Raal, in de buurt van Murcia.
Foto Alfonso Duran/AP
Met een emmer probeert een man in de plaats Redován zijn huis droog te krijgen. Lokaal viel 180 millimeter regen in 24 uur.
Foto Jose Jordan/AFP
Meegesleurde auto's zijn door het water opeengestapeld bij Orihuela.
Foto Jon Nazca/Reuters