Lichaam Nederlandse zakenman Tob Cohen gevonden in Kenia

De Keniaanse politie onderzoekt of de voormalig Oost-Afrika-chef van Philips is vermoord. Zijn vrouw werd eerder opgepakt.

Het lichaam van Tob Cohen werd gevonden in zijn villa in Nairobi.
Het lichaam van Tob Cohen werd gevonden in zijn villa in Nairobi. Foto iStock

Het lichaam van de Nederlandse zakenman Tob Cohen is vrijdag gevonden bij zijn villa in Kenia. Dat heeft lokale politie gemeld aan Keniaanse media. Het stoffelijk overschot van de Nederlander lag in een septische tank van zijn huis in een buitenwijk van de hoofdstad Nairobi.

Lees ook: ‘Echtgenote oud-Philips-bestuurder die in Kenia wordt vermist gearresteerd

Cohen - een oud-chef van Philips in Oost-Afrika - werd 19 juli als vermist opgegeven. Kort daarna werd de zaak opgeschaald tot een moordonderzoek. Zijn Keniaanse echtgenote Sarah Wairimu werd in augustus gearresteerd omdat zij mogelijk betrokken zou zijn bij de verdwijning. Het echtpaar zou verwikkeld zijn geweest in een heftige vechtscheiding.

Wairimu spreekt betrokkenheid tegen. De vrouw zou volgehouden hebben dat hij naar Thailand was vertrokken, maar Keniaanse autoriteiten concludeerden eerder al dat Cohen het land niet had verlaten. Een week voor de verdwijning deed de zakenman aangifte tegen zijn vrouw van mishandeling.

Cohen woonde sinds eind jaren tachtig in Kenia en organiseerde de afgelopen jaren golfreizen.