Steen door ruit bij journalist Chris Klomp

De Nederlandse journalist is zeer actief op Twitter. Op de voordeur van Klomp was een dreigbrief geplakt: „Verwijder jouw social media, of wij komen terug.”

Donderdagavond werd een steen door het keukenraam van Chris Klomp gegooid.
Donderdagavond werd een steen door het keukenraam van Chris Klomp gegooid. Foto Getty Images/iStockphoto

Onbekenden hebben donderdagavond een steen door het keukenraam van journalist Chris Klomp, die onder meer voor het AD schrijft, gegooid. Dat meldt Klomp op zijn Twitter-pagina. Op zijn voordeur was een dreigbrief geplakt waarin hij wordt opgeroepen zijn sociale media te verwijderen - „of wij komen terug”.

Klomp is zeer actief op zijn persoonlijke Twitter-pagina en heeft een besloten pagina waar geïnteresseerden tegen betaling zijn rechtbankverslagen kunnen lezen. Op zijn website schrijft hij blogs over controversiële onderwerpen als pedofilie en de hoogte van gevangenisstraffen in Nederland. Ook heeft hij geregeld discussies met onder anderen klimaatontkenners en complotdenkers.

Op Twitter heeft de journalist een foto van de dreigbrief geplaatst, waarin hij wordt opgeroepen zijn sociale media te verwijderen. In het bijschrift staat dat hij niet van plan is de bedreigers te geven wat ze willen: „Dacht het niet.”

Een woordvoerder van de politie in Amsterdam laat weten dat Klomp nog geen aangifte heeft gedaan maar dat „gepland staat” dat hij dit vrijdag zal doen. Naar aanleiding daarvan zal de politie een onderzoek starten.

Het is niet de eerste keer dat Klomp te maken krijgt met een bedreiging. Twee jaar geleden postten anonieme bedreigers foto’s van zijn kinderen met beledigende berichten op Twitter. Toen sloot hij zijn persoonlijke Twitter-account.

Twitter avatar chrisklomp Chris Klomp Ah. We hebben een afzender. Dacht het niet. https://t.co/Mi1nKSrfXx