In beeld

De indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Graven op de Bahama's die beschadigd zijn door Dorian. Dorian bleef ruim anderhalve etmaal boven de Bahama's hangen. Die traagheid wordt door wetenschappers in verband gebracht met klimaatverandering. Naar schatting eiste de hevige storm zeker vijftig levens, nog eens 2.500 mensen worden vermist.
Foto Leila Macor / AFP
Recreanten op Jekyll Island, een eiland voor de kust van de Amerikaanse staat Georgia. Op de achtergrond is een omgeslagen vrachtschip te zien. Vier van de ruim twintig opvarenden konden bij een eerste reddingspoging niet worden gered. Na een reddingsmissie van ruim dertig uur werden zij alsnog bevrijd.
Foto Terry Dickson / AP
In Chili worden slachtoffers van het bewind van oud-dictator Augusto Pinochet herdacht. Na een staatsgreep nam hij in 1973 de macht in Chili over. Onder zijn bewind kwamen naar schatting 3.000 mensen om het leven. Volgens demonstranten wordt er te weinig voortgang gemaakt in het vervolgen van verantwoordelijke bewindslieden.
Foto Martin Bernetti / AFP
Een meisje kijkt toe hoe sjiitische moslimkinderen zich symbolisch kastijden in Irak. Gedurende de eerste maand van de islamitische kalender wordt door hen de dood van Hoessein herdacht, de kleinzoon van profeet Mohammed. In Karbala kwamen zeker dertig pelgrims om het leven bij de herdenking doordat een voetpad ineenstortte en paniek uitbrak.
Foto Khalid Mohammed / AP
Een sjiitische moslim in India, gekleed als soldaat. Hij houdt een baby omhoog tijdens een processie ter ere van een kleinzoon van profeet Mohammed. Een onderdeel van de herdenking is het naspelen van de Slag bij Karbala, waarbij Hoessein om het leven kwam.
Foto Indranil Mukherjee / AFP
Licht in New York ter herdenking van de slachtoffers van de aanslagen op de Twin Towers in 2001. Op de plaats waar de torens ooit stonden, werd het monument The Tribute in Light gebouwd. De installatie was ooit bedoeld als tijdelijk gedenkteken, maar het licht wordt nu jaarlijks - op 11 september in Manhattan ontstoken.
Foto Andrew Kelly / Reuters
Een station in Tokio staat vol met gestrande forenzen. ‘Faxai’ kwam maandag aan land in de Japanse hoofdstad. Daardoor kwam het trein- en vliegverkeer grotendeels plat te liggen en zaten honderdduizenden huishoudens tijdelijk zonder stroom. Tyfonen komen in Japan zelden bij Tokio aan land.
Foto Kiichiro Sato / AP
Luchtfoto van beschadigde huizen en een golfbaan in Japan. Door tyfoon ‘Faxai’ kwamen voor zover bekend twee mensen om het leven. Japan krijgt jaarlijks te maken met zo’n twintig tyfonen.
Foto AFP
Chinese dansers tijdens een internationaal festival voor moderne dans in Rusland. Het ensemble voert ‘Le sacre du printemps‘ op, wat geldt als een van Stravinsky’s meesterwerken. Voor de artistieke productie werden ook Nederlandse makers ingeschakeld.
Foto Shamil Zhumatov / Reuters
Migranten verstoppen zich aan boord van een goederentrein bij Thessaloniki, de tweede stad van Griekenland. Twee weken eerder kwam een groep van zes migranten in het land om het leven bij een auto-ongeluk, waarbij vermoedelijk ook mensensmokkelaars betrokken waren.
Foto Alexandros Avramidis / Reuters
Kim Jong-un is te zien bij wat volgens Noord-Korea een test was van een meervoudige raketwerper. De foto werd vrijgegeven door de Noord-Koreaanse staatspers. Volgens Zuid-Korea had het buurland diezelfde week twee nog onbekende projectielen afgevuurd. Eerder deze maand zei Pyongyang nog wel open te staan voor nieuwe onderhandelingen met de Verenigde Staten.
Foto AFP
De Franse kunstenaar Manolo met zijn paard Indra. De twee oefenen het zwemmen in de Calanque de Sormiou bij Marseille, een diepe vallei in zee.
Foto Christophe Simon / AFP
Politie- en brandweerpersoneel kijken toe hoe werklui een vliegtuig bergen dat kort na het opstijgen was neergestort. Het ongeluk vond plaats bij een kleine private luchthaven in de Amerikaanse staat Arizona. De twee inzittenden van het vliegtuigje overleefden de crash.
Foto Ross D. Franklin / AP
Koeien bij een drijfjacht in het zuiden van Duitsland. De dieren worden jaarlijks van de weides teruggebracht naar lagergelegen gebied. De tijdelijke verhuizing van de koeien gaat gepaard met groot feest. Het vee wordt traditiegetrouw versierd met kleurrijke decoraties. De viering vindt ook in Oostenrijk plaats.
Foto Christof Stache / AFP
De vulkaan Villarrica in Chili, een van de actiefste vulkanen in Zuid-Amerika. In de krater bevindt zich een lavameer. De vulkaan is geregeld actief met kleine erupties, maar de Chileense autoriteiten vrezen dat zich binnenkort een hevige uitbarsting kan v. De overheid is daarom recent gestart met het oefenen van evacuaties, mocht het tot een hevige eruptie komen.
Foto Sebastian Escobar / AFP