Verenigde Staten

Twee Nederlandse YouTubers gearresteerd bij Area 51

In de Verenigde Staten zijn dinsdag twee Nederlanders gearresteerd die het zwaarbeveiligde militaire terrein Area 51 in Nevada, berucht bij aanhangers van complottheorieën, wilden binnendringen. Volgens Amerikaanse media gaat het om de YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die gezamenlijk meer dan een miljoen volgers hebben. De mannen werden aangehouden toen ze zo’n vijf kilometer voorbij de grens van de Nevada National Security Site waren gereden, nabij Area 51. Volgens de lokale politie spreken Granzier en Sweep goed Engels, maar negeerden ze bewust de borden ‘Do Not Enter’ en ‘No Trespassing’. Hen is het betreden van verboden terrein ten laste gelegd.Bij het onderzoeken van de auto vond de politie meerdere camera’s, een drone en opnames van het terrein. (NRC)