Recensie

Recensie Muziek

IJzersterke Rapsody eert de powervrouw

Met haar vorige, zeer autobiografische album Laila’s Wisdom plaatste Rapsody zichzelf al in het rijtje rappers van de buitencategorie. Rappers die anno nu niet per se hoeven te scoren, maar simpelweg vinden dat hun tekstuele hoogstandjes gehoord moeten worden. Haar nieuwe album is een ode aan de voor haar inspirerende powervrouw.

Ze heeft al de tracktitels van Eve vernoemd naar voor haar inspirerende powervrouwen; Nina Simone, Aaliyah en Michelle Obama bijvoorbeeld. Ze gebruikt hun werk en nalatenschap om thema’s als strijd en zelfvertrouwen te verkennen. Dat klinkt zwaar, maar gelukkig zet ze er regelmatig speelse oneliners tegenover en op het nummer ‘Oprah’ viert ze haar zelfgecreëerde succes. Logisch dat legendes als Queen Latifah en GZA hun stem verlenen aan een ijzersterk project als dit, maar zelf is ze de absolute vaandeldrager. En dat ze niet haar lichaam showt, is volgens haarzelf een skill. Een album om te koesteren.