Recensie

Recensie Muziek

Belofte Mahalia laat niet met zich sollen

Al een flink tijdje is de Britse Mahalia (21) uit Leicester een muziekbelofte. Sinds haar dertiende hopt ze van single naar single, van EP naar EP. Tours met Ed Sheeran en Emeli Sandé, shows op festivals van Glastonbury tot North Sea Jazz. En nu is er eindelijk een volwaardig album op haar naam.

Love and Compromise, vol mellow soul, jaren 90 r&b en een likje dancehall is bepaald geen doorsnee-debuut. Los behaalden frisse, catchy tracks als ‘I Wish I Missed My Ex’, ‘Square 1’ en ‘Do Not Disturb’ al miljoenen streams. In de bundel van dertien nummers is niet alles even sterk, maar de productie is verzorgd, en de retrofeel is leuk. Vooral gaat het over wát de jonge Mahalia zingt met haar wendbare stem. In de rug geblazen door de zelfbewustheid van haar generatie is ze direct: ze omarmt de liefde, verwerpt overspelige vriendjes, draagt body positivity en zelfliefde uit („I don’t see nothing wrong with being regular people”). Mahalia laat niet met zich sollen.