Een dode en 19 gewonden bij brand ziekenhuis Düsseldorf

De brand verspreidde zich in rap tempo over vijf verdiepingen. De oorzaak is vooralsnog niet duidelijk.

Archiefbeeld van de Nederlandse brandweer in april 2019.
Archiefbeeld van de Nederlandse brandweer in april 2019. Foto MARICMEDIA/ANP

Bij een brand in het Marien ziekenhuis in Düsseldorf is maandagnacht een 77-jarige patiënt om het leven gekomen. Ruim honderd mensen werden geëvacueerd. Dat meldt de lokale brandweer.

Negentien patiënten raakten gewond bij de brand, van wie vier ernstige rookvergiftiging opliepen en in levensgevaar verkeren. Andere geëvacueerden liepen geen letsel op of konden ter plekke behandeld worden. De patiënten zijn ondergebracht in onaangetaste delen van het ziekenhuis in Düsseldorf.

De brand begon maandagavond een kamer op de tweede etage van het ziekenhuis. De brand verspreidde zich snel omdat een zuurstofleiding lek was, wat ook het blussen bemoeilijkte. De precieze oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Op de tweede verdieping werd ook het 77-jarige dodelijke slachtoffer aangetroffen.

Bij het blussen waren 180 brandweerlieden betrokken. Om 01.30 uur maandagnacht was de brand meester.