Drie doden bij schietincident in woning: twee kinderen en politieman

De politie gaat uit van een „gezinsmoord” en noemt de agent de „vermoedelijke schutter”. De echtgenote van de politieman is zwaargewond geraakt.

De politie doet onderzoek bij een woning aan de Heimerstein, de straat in Dordrecht waar het incident plaatsvond.
De politie doet onderzoek bij een woning aan de Heimerstein, de straat in Dordrecht waar het incident plaatsvond. Foto Niels Wenstedt/ANP

Bij een schietincident in een woning in Dordrecht zijn maandagavond een politieman en zijn twee kinderen omgekomen. De vrouw van de agent is ernstig gewond geraakt. De politieman is de vermoedelijke dader, zegt een woordvoerder van de politie tegen NRC.

De politie gaat uit van een „gezinsmoord”, maar wil over de precieze toedracht van de schietpartij nog niets zeggen. Het forensisch onderzoek was maandagavond rond 22.30 uur nog gaande.

De politieman werkte voor de eenheid Rotterdam. Zijn twee kinderen waren 8 en 12 jaar oud, hijzelf 35 jaar. Zijn 28-jarige vrouw is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder is haar toestand „zeer zorgwekkend”.

Zuid-Dordrecht

De schietpartij vond rond 18.30 uur plaats in een woning aan de Heimerstein, een straat in het zuiden van Dordrecht. Volgens lokaal PvdA-raadslid Alexander Jansen rukten hulpdiensten massaal uit na het incident, met onder meer vijftien politiewagens en een traumahelikopter.

Burgemeester Wouter Kolff (VVD) noemde het schietincident aan het begin van de avond op Twitter „zeer heftig” en sprak zijn medeleven uit.

Praten over zelfdoding kan bij de landelijke hulplijn 113 Zelfmoordpreventie. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl.