Tennis

Canadese Andreescu (19) verslaat verrassend favoriete Serena Williams in finale van US Open

Bianca Andreescu, of Canada, serves to Serena Williams, of the United States, during the women's singles final of the U.S. Open tennis championships Saturday, Sept. 7, 2019, in New York. (AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez)
Bianca Andreescu, of Canada, serves to Serena Williams, of the United States, during the women's singles final of the U.S. Open tennis championships Saturday, Sept. 7, 2019, in New York. (AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez) Eduardo Munoz Alvarez

De Canadese tennisster Bianca Andreescu heeft de US Open op haar naam geschreven door in de finale af te rekenen met favoriete Serena Williams: 6-3 en 7-5. De 19-jarige Andreescu won voor het eerst een grandslamtoernooi, een jaar geleden kwam ze niet verder dan de eerste ronde van de kwalificaties. Serena Williams, die het toernooi zes keer eerder won, had bij winst het record van 24 grandslamtitels van Margaret Court kunnen evenaren. Haar laatste drie grandslamfinales gingen echter verloren. Tegen Andreescu speelde de 37-jarige Amerikaanse een wisselvallige wedstrijd. (NRC)

Williams blokkeert weer pagina S6