Minstens zeventien doden bij busongeluk Marokko door overstroming

29 mensen raakten gewond. Marokko kampt al de hele zomer met incidenten als gevolg van overstromingen door extreme regenval.

Hulpverleners zoeken naar lichamen in het puin.
Hulpverleners zoeken naar lichamen in het puin. Foto AFP

Bij een busongeluk nabij Errachidia in het oosten van Marokko zijn zondag zeker zeventien mensen om het leven gekomen en raakten 29 mensen gewond. Het ongeluk werd veroorzaakt door een overstroming, meldt persbureau AFP op basis van bronnen van de lokale autoriteiten.

De bus viel om onduidelijke reden van een brug af. Volgens Marokkaanse media had dat te maken met opkomend water. De overstroming werd veroorzaakt door zware regenval.

Al de hele zomer zijn er in Marokko incidenten als gevolg van overstromingen door extreme regenval. Op 2 september eiste een overstroming in de provincie Khenifra het leven van een tiener en een oudere man. Eind augustus kwamen acht mensen om door de overstroming van een voetbalveld in Taroudant, in het zuiden van Marokko.