EK-kwalificatie

Van ’t Schip en Griekenland spelen thuis gelijk tegen Liechtenstein: 1-1

. John van ’t Schip wacht als bondscoach van Griekenland nog op zijn eerste succesje. Hij zag zijn nieuwe ploeg legio kansen missen tegen het puntloze Liechtenstein. Alleen Giorgos Masouras kwam in Athene tot scoren. Dennis Salanovic zorgde in de slotfase voor de verrassende uitslag: 1-1. Liechtenstein had in de voorgaande vijf EK-kwalificatieduels niet gescoord. In juni 2015 pakte het tegen Moldavië het laatste punt (1-1). Daarna gingen negentien kwalificatiewedstrijden voor EK en WK op rij verloren. Van 't Schip debuteerde donderdag met een nederlaag in Finland (1-0). Na de blamage tegen Liechtenstein zijn de kansen op deelname aan het EK zo goed als verkeken. Italië won in dezelfde groep J ook het zesde kwalificatieduel. Nummer twee Finland werd in Tampere met 2-1 verslagen. (ANP)