EK-kwalificatie

Prosinecki na nederlaag weg als bondscoach Bosnië-Herzegovina

Bondscoach Robert Prosinecki van Bosnië-Herzegovina heeft zijn ontslag ingediend. Dat deed de Kroatische oud-international kort na de nederlaag, zondag, in het kwalificatieduel in en tegen Armenië (4-2). Zijn ploeg won vrijdag nog met 5-0 van Liechtenstein. Bosnië-Herzegovina staat vierde in groep J, met zeven punten uit zes duels. Daarmee is de ploeg van Prosinecki vrijwel uitgeschakeld voor EK-deelname. „Nog niet alles is verloren, maar kwalificatie was mijn doel. Ik voel me verantwoordelijk en treed daarom nu terug”, liet Prosinecki na afloop weten. De 50-jarige Kroaat was sinds begin 2018 bondscoach van Bosnië-Herzegovina. Prosinecki maakte als speler in de jaren tachtig en negentig furore met Rode Ster Belgrado, en speelde later onder meer voor Real Madrid en FC Barcelona. (ANP)