EK-kwalificatie

Frans geblunder met volkslied van Albanië, maar wereldkampioen wint wel en is koploper

Frankrijk heeft zich aan kop genesteld van groep H in de EK-kwalificatie. De wereldkampioen versloeg Albanië zaterdag in het Stade de France met 4-1 en kwam op twaalf punten uit vijf duels, evenveel als IJsland ( 3-0 zege op Moldavië). Turkije kwam ook op twaalf punten door een 1-0 zege op Andorra. Op basis van het doelsaldo is Frankrijk koploper.

De Franse organisatie blunderde bij het spelen van de volksliederen. In plaats van de nationale hymne van Albanië klonk het volkslied van Andorra, dat dinsdag in hetzelfde stadion tegen ‘Les Bleus’ speelt. De stadionspeaker vroeg het publiek vervolgens om respect te tonen voor „het volkslied van Armenië”. Uiteindelijk klonk toch het juiste volkslied.

Kingsley Coman opende na zeven minuten de score voor Frankrijk. Olivier Giroud tikte in de 27ste minuut de 2-0 binnen. Antoine Griezmann knalde daarna een strafschop tegen de lat, maar leidde in de tweede helft wel de tweede goal van Coman in. Invaller Jonathan Ikoné luisterde zijn debuut vlak voor tijd op met een doelpunt: 4-0. In de laatste minuut deed Albanië nog iets terug uit een strafschop. (ANP)