EK-kwalificatie

Eerste zege voor Portugal, Kane loodst Engeland langs Bulgarije

Regerend Europees kampioen Portugal heeft in de EK-kwalificatiereeks de eerste zege binnen. De Portugezen wonnen met 4-2 in Servië. William Carvalho, Gonçalo Guedes, Cristiano Ronaldo en Bernardo Silva scoorden voor Portugal, dat in maart in Lissabon tegen de Serviërs nog op 1-1 bleef steken. Portugal staat nu tweede in groep B, met vijf punten uit drie duels. Koploper Oekraïne, dat Litouwen met 3-0 versloeg, heeft dertien punten uit vijf duels.

In groep A loodste Harry Kane Engeland met drie doelpunten (waarvan twee uit een strafschop) langs Bulgarije. Op Wembley wonnen de Engelsen ook hun derde EK-kwalificatiewedstrijd: 4-0. Kane bracht zijn doelpuntentotaal in de kwalificatiereeks op vijf. Engeland is koploper in groep A en speelt dinsdag tegen Kosovo, dat zaterdag Tsjechië verraste: 2-1. (ANP)