Bewoner steekt medewerkster zorginstelling neer

De vrouw raakte ernstig gewond, maar is buiten levensgevaar. De bewoner die haar neerstak, is aangehouden.

Een medewerksters van een verzorghuis raakte ernstig gewond, meldde de politie.
Een medewerksters van een verzorghuis raakte ernstig gewond, meldde de politie. Foto Lex van Lieshout/ANP Xtra

Een 51-jarige medewerkster van een zorginstelling in Amsterdam is zondag ernstig gewond geraakt. De vrouw werd rond het middaguur neergestoken door een 76-jarige bewoner van het verzorgingshuis aan de Postjesweg in het westen van de hoofdstad, zo maakte de politie bekend.

De vrouw is inmiddels buiten levensgevaar, vertelt een woordvoerder van de politie „maar het zag er in eerste instantie zeer ernstig uit”. Wat er precies voorafging aan de steekpartij kon de woordvoerder nog niet zeggen. De man die de vrouw neerstak, is aangehouden. Ook hij raakte gewond, omdat iemand het slachtoffer te hulp schoot, maar de man kon na behandeling in het ziekenhuis overgebracht worden naar een cellencomplex, meldt ANP.

Volgens Ronald Schmidt, bestuurder van de zorginstelling, is de medewerkster in een vol restaurant van het verzorgingshuis neergestoken. „Mensen schrokken van het gegil en er ontstond een enorme consternatie. Iedereen is enorm aangedaan. Het is afschuwelijk, het ergste wat je kunt verzinnen”, zei Schmidt tegen Het Parool. Volgens Schmidt werkte de medewerkster in het restaurant.