Even geen haast

[Achter de schermen]

Wat lijkt die zomervakantie alweer lang geleden. Die eindeloze weken zonder to-do-lijstjes en eeuwige haast. Van het voornemen om ook ná de zomer tijd te nemen voor rust, boeken en elkaar is inmiddels weinig over. Het leven slibt vol met werk/school/trein/file/supermarkt. Schrijfster Bregje Hofstede onderzocht of het ánders kan. Waarom is een huis, gezin en vaste baan eigenlijk het hoogst haalbare? Ze trok maandenlang rond met haar tent en ontdekte: tijd is meer waard dan geld. Geld kun je aanvullen, tijd niet. Ze pakt nét weer haar tent in („weekendje Veluwe”) als ik haar spreek. Heeft ze tips hoe meer tijd te maken, ook voor de meer gewortelde lezer van Het Blad?

Komt-ie: „Wortelen hoeft niet per se dúúr te zijn. Je kunt jezelf ook meer tijd en ademruimte geven door op minder grote voet te leven.” Doe er uw voordeel mee.

p.veldhuis@nrc.nl