Ellen van Dijk breekt arm bij Ladies Tour, mist WK

De viervoudig Europees kampioen tijdrijden kwam ten val tijdens de vijfde etappe van de Boels Ladies Tour. Ze liep breuken op in haar arm en in haar bekken.

Ellen van Dijk in actie tijdens de Europese kampioenschappen wielrennen die in augustus in Alkmaar plaatsvonden.
Ellen van Dijk in actie tijdens de Europese kampioenschappen wielrennen die in augustus in Alkmaar plaatsvonden. Foto Vincent Jannink/ANP

Wielrenster Ellen van Dijk heeft zaterdag bij een val tijdens de Boels Ladies Tour in Gelderland breuken opgelopen in haar bekken en bovenarm. Dat meldt haar ploeg, Trek-Segafredo, op Twitter. Voor de breuk in haar arm moet ze een operatie ondergaan.

Hoelang Van Dijk door de blessures niet kan deelnemen aan wielrenwedstrijden, is nog niet duidelijk. Het ziet ernaar uit dat ze in ieder geval niet kan meedoen aan de WK tijdrijden die over twee weken beginnen in het Engelse Yorkshire. De 32-jarige Van Dijk gold als een van de favorieten voor de wereldtitel.

Een maand geleden werd de wielrenster in Alkmaar voor het vierde jaar op rij Europees kampioen tijdrijden. In 2013 werd ze wereldkampioen, in 2016 won ze zilver.

De vijfde etappe in de Ladies Tour ging zaterdag van Arnhem naar Nijmegen.

Twitter avatar TrekSegafredo Trek-Segafredo Bad news from Boels @ladiestour @UCI_WWT: Ellen van Dijk (@ellenvdijk) has fractured her pelvis and upper arm (humerus). The fracture of the humerus needs surgery. We will provide further updates.