Waar is wolvin Naya?

Oh, dier Om sommige dieren kun je niet heen. De redactie wetenschap licht er iedere week eentje uit.

In de Vlaamse media benadrukt het Agentschap Natuur en Bos (ANB) dat het nog te vroeg is voor ongerustheid. Maar toch: wolvin Naya, die zich begin 2018 op het militaire oefenterrein van Leopoldsburg vestigde, is al sinds vier maanden niet meer gesignaleerd.

Eind april was ze nog hoogzwanger op camerabeelden te zien, en vermoedelijk is ze in mei bevallen. Dat ze zich daarna een tijdlang koest zou houden lag in de lijn der verwachting, maar inmiddels beginnen wolvenkenners ongerust te worden: niemand heeft Naya of de welpen de afgelopen maanden gezien.

Het ANB heeft inmiddels extra personeel ingezet om te speuren naar wolvensporen: pootafdrukken, uitwerpselen, prooiresten, maar vooralsnog zonder resultaat. Naya’s partner August is nog wél regelmatig op camerabeelden te zien.