Thuiskok

Aardbeiensandwich

Tot slot een fruitige sandwich met slagroom. Een aparte combinatie die niet misstaat bij een afternoon tea. Het lijkt inderdaad een beetje op de Britse Victoria Sponge Cake, zoals Anderson schrijft. Als u googlet op ‘strawberry sandwich Japan’ krijgt u een boel receptsuggesties en allerlei variaties te zien met verschillende soorten fruit. Het ziet er mooi en kleurrijk uit. Werkt het best met een beetje zoetig wit brood. Misschien is briochebrood zelfs nog beter.

Klop de slagroom met de vanille en de suiker heel stijf – hij moet een stevige, smeerbare consistentie hebben. Besmeer de sneetjes brood met de slagroom. Leg de aardbeien op twee sneetjes brood en leg de andere sneetjes erop. Verpak de sandwiches in plasticfolie en leg ze 30-60 minuten in de koelkast. Haal ze uit het plastic en snijd ze voor het serveren schuin doormidden.