In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Begin deze week was de orkaan Dorian ook te zien vanuit het ruimtestation ISS. Toen bevond het oog van de storm zich boven de Bahama's, waar die vervolgens ruim anderhalf etmaal bleef hangen. Doordat de orkaan zich zo traag voortbewoog, is de schade op de eilanden enorm.
Foto Nick Hague / NASA / AP
In Freeport, een stad op het eiland Grand Bahama, raakten straten snel overspoeld. Sommige ziekenhuizen waren daardoor onbereikbaar. De mensen op deze foto vluchtten uit hun woningen en konden worden opgevangen door reddingswerkers.
Foto Ramon Espinosa / AP
Boeren protesteerden maandag in Bayonne. Ze zijn woedend omdat hun schapenkuddes recentelijk meermaals werden aangevallen door beren. De boeren willen dat de overheid meer doet om de roofdieren bij hun kuddes vandaan te houden.
Foto Bob Edme / AP
Thierry Baudet, Theo Hiddema, Derk Jan Eppink, Annabel Nanninga en Paul Cliteur tijdens een partijbijeenkomst van Forum voor Democratie in Taets.
Foto Bart Maat / ANP
Fuji is een vulkaan op het eiland Honshu. Het is een heilige plek in de Japanse cultuur. In de zomer mag de berg te voet worden beklommen. In het eerste weekend van september klommen deze Japanners naar de top om vanaf daar de zon op te zien komen.
Foto Jae C. Hong / AP
Dit is het kunstwerk 'For Forest - The Unending Attraction of Nature'. De kunstenaar Klaus Littmann plantte driehonderd bomen op het veld van het voetbalstadion in Klagenfurt. De installatie is te bezoeken tot 27 oktober van dit jaar.
Foto Christian Bruna / EPA
De 86-jarige Ryuichi Nagayama is de oudste, actieve speler van de Fuwaku Rugby Club. Aan stoppen denkt hij niet. "Natuurlijk tackle je elkaar en voer je strijd op het veld, maar na de wedstrijd is er altijd een prettige ontmoeting. We bespreken hoe we speelden en niemand is boos. De sfeer is dan fantastisch", zo verklaarde hij zijn liefde voor de sport voordat deze foto werd genomen tijdens de warming-up voor een amateurwedstrijd in de Japanse stad Saitama.
Foto Kim Kyung-Hoon / REUTERS
De Britse premier Boris Johnson moest aan de bak deze week. In het Lagerhuis verloor hij meerdere belangrijke stemmingen over wetsvoorstellen met betrekking op de Brexit. Wel bepaalde een rechtbank in Londen vrijdag dat Johnsons besluit om het parlement te schorsen, rechtmatig is.
Foto Jeassica Taylor / REUTERS
Woensdag kwamen honderden senioren naar Amsterdam voor de tiende rollatorloop in het Olympisch Stadion. Ze deden mee aan wedstrijden op de 100, 400, 1000 en 2500 meter.
Foto Remko de Waal / ANP
Donderdagochtend botsten in Yokohama, de grootste stad van Japan, een trein en een vrachtwagen op elkaar. De trein ontspoorde. Er raakten dertig passagiers gewond, de chauffeur van de truck kwam om het leven. Het is nog onbekend hoe het ongeluk kon gebeuren.
Foto Jiji Press AFP
Scholieren krijgen les op de eerste dag van het academisch jaar in Taez, de derde grootste stad van Jemen. Vorig jaar werd hun schoolgebouw zwaar beschadigd door een luchtaanval. In Jemen woedt sinds 2015 een oorlog. Ondanks dat gingen de lessen door deze week.
Foto Ahmad Al-Basha / AFP
Sinds vorige week kampt Zuid-Afrika met grote, gewelddadige protesten en rellen. De onrust ontstond in Pretoria en sloeg daarna over naar Johannesburg, waar deze foto is genomen. In beide steden moeten buitenlandse inwoners - die de schuld krijgen van de economische problemen in het land - het ontgelden. Zo worden de winkels en bedrijven van migranten geplunderd.
Foto Guillem Sartorio / AFP
Een betoger die in Hongkong meedeed met een pro-democratie-demonstratie wordt behandeld voor klachten te wijten aan traangas, waarmee de politie demonstranten bestookt. In de voormalige Britse kroonkolonie wordt al weken gedemonstreerd tegen de inmenging van China in de Hongkongse rechtsstaat. De protesten en het politieoptreden worden steeds gewelddadiger.
Foto Tyrone Siu / REUTERS
In Tooele in de Amerikaanse staat Utah woedt al enkele dagen een natuurbrand. Bewoners helpen de brandweer het vuur in bedwang te houden door de hoge grassen en andere begroeiing weg te halen. Ook de 15-jarige Caden Terry deed mee aan de hulpactie.
Foto Francisco Kjolseth / The Salt Lake Tribune / AP
Panama City had donderdag te maken met zwaar weer en bliksem.
Foto Luis Acosta / AFP