Thuiskok

Ebi Katsu burger

Group of prepared prawns isolated on white.
Group of prepared prawns isolated on white.

Voor deze visburgers heeft u flink wat ingrediënten nodig, maar de bereidingswijze is eenvoudig, al vraagt die wel wat tijd, omdat de burgers in de vriezer moeten stijven. Tonkatsusaus vindt u in de toko.

Pureer voor de katsu de eerste zes ingrediënten in de keukenmachine tot een pasta. Hak de garnalen grof. Schep de gehakte garnalen door de vispasta en verdeel het mengsel in vier porties. Vet je handen in met olie en rol van elke portie een bal die je aandrukt tot een koekje van circa 1,5 centimeter dikte. Leg de koekjes minstens een uur in de vriezer. Haal ze door de bloem, het ei en de panko. Leg ze in de koelkast tot gebruik.

Roer de ingrediënten voor de tartaarsaus door elkaar. Bak de gepaneerde koekjes circa vier minuten per kant in de olie in een koekenpan totdat ze goudbruin zijn, en leg ze op keukenpapier.

Bouw de burgers op: schep een lepel tartaarsaus op de onderste helft van het broodje, leg er kool op, schep er tonkatsusaus op, leg er een gepaneerd koekje op, schep er tartaarsaus op en leg de bovenste helft van het broodje erop.