Israël

Netanyahu plots op bezoek bij Johnson en Pence in Londen

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu brengt donderdag een verrassend bezoek aan Londen. Daarbij staat ook een ontmoeting op het programma met zijn Britse collega Boris Johnson, ondanks diens huidige Brexit-problemen.

Netanyahu, die zelf later deze maand voor parlementsverkiezingen staat en deze week een bezoek aan India annuleerde, zal een dag later in de Britse hoofdstad ook spreken met de Amerikaanse vicepresident Mike Pence en de nieuwe Amerikaanse minister van Defensie, Mark Esper.

Met zowel Johnson als de beide Amerikanen zal Netanyahu de situatie in het Midden-Oosten bespreken en in het bijzonder „middelen om de Iraanse agressie terug te dringen”, aldus een Israëlisch perscommuniqué. Netanyahu en Johnson stonden al op goede voet met elkaar voor Johnson premier werd. (AFP)