WielrennenPrimoz Roglic van Jumbo-Visma verplettert concurrentie in tijdrit in Ronde van Spanje

Foto AFP

Primoz Roglic is de nieuwe leider in de Ronde van Spanje. De Sloveen van Jumbo-Visma was in de tiende etappe, een individuele tijdrit op Frans grondgebied van Jurançon naar Pau over ruim 36 kilometer, veel te sterk voor zijn concurrenten in het algemeen klassement. Zo verloor de Colombiaan Nairo Quintana, als leider aan de tijdrit begonnen, meer dan 3 minuten. Van de renners die het Roglic in het hooggebergte lastig kunnen maken, gaf de Spanjaard Alejandro Valverde nog het minst toe. De wereldkampioen werd dertiende op 1.38 van de Sloveen. Valverde klom naar de tweede plaats in het klassement, maar moet 1.52 goedmaken. Ook de Colombiaan Miguel Ángel López passeerde Quintana en is derde op 2.11 van Roglic. (ANP)