Voetbal

Vijf Europese topcompetities besteden 5,5 miljard aan transfers

De vijf grootste voetbalcompetities in Europa hebben bij elkaar opgeteld deze zomer een recordhoeveelheid geld uitgegeven aan transfers. Dat meldt de BBC. In Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje gaven de clubs in totaal bijna 5,5 miljard euro uit. Dat is 880 miljoen meer dan een jaar eerder, rekende accountantskantoor Deloitte uit voor de Britse omroep. In Engeland werd met 1,55 miljard euro het meeste geld gespendeerd. Daarachter komen Spanje (1,36 miljard), Italië ( 1,17 miljard) Duitsland (740 miljoen) en Frankrijk (670 miljoen). In Engeland daalden uitgaven aan transfers met 55 miljoen. In Spanje stegen de uitgaven het snelst. Dit jaar gaven de twintig clubs uit La Liga bijna twee keer zoveel uit als twee jaar geleden en werd de grens van 1 miljard euro voor het eerst geslecht. (ANP)