Voetbal

Nederlands vrouwenteam verslaat Turkije met 3-0 in EK-kwalificatie

Het Nederlands vrouwenelftal heeft dinsdag in een vol Abe Lenstra Stadion in Heerenveen met 3-0 gewonnen in het EK-kwalificatieduel tegen Turkije. Door de zege is Nederland op basis van doelsaldo koploper na twee duels in groep A, waarin plaatsing moet worden afgedwongen voor het EK in 2021 in Engeland. Nederland is regerend Europees kampioen (2017) en was deze zomer verliezend finalist op het WK. Nederland domineerde tegen Turkije en scoorde via Stefanie van der Gragt, Daniëlle van de Donk en Sherida Spitse (strafschop). De 2-0 van Van de Donk was fraai: zij werkte de splijtende dieptepass van Spitse met een knappe voetbeweging binnen. Nederland won eerder al met 7-0 bij Estland. De nummers één en de beste drie nummers twee van de negen poules plaatsen zich direct voor het EK. (NRC)