Verenigd Koninkrijk

Vier mannen in Nederland vast om smokkel 1.300 kilo heroïne

Vier mannen zijn maandag in Nederland opgepakt op verdenking van de smokkel van bijna 1.300 kilo heroïne. Dit maakten de Nederlandse en Britse politie woensdag bekend. De heroïne werd 30 augustus aangetroffen op een schip in Felixstowe. De Britse politie spreekt over „een recordvangst”. Drie mannen werden aangehouden in Bergschenhoek. Ze waren de container aan het uitladen die enkele dagen ervoor was aangemeerd in de haven van Felixstowe. De Britse politie had daar de drugs onderschept en een kleine hoeveelheid teruggeplaatst. De drugs waren verstopt onder handdoeken en badjassen. De politie kon de container volgen van Felixstowe via Antwerpen naar Bergschenhoek. Een vierde verdachte werd later aangehouden bij Bunnik. De heroïne had een straatwaarde van zo’n 132 miljoen euro. (NRC)