US Open tennis

Dimitrov schakelt Federer uit, Serena Williams halvefinalist

Roger Federer is in de kwartfinale op de US Open uitgeschakeld door de Bulgaar Grigor Dimitrov. De 38-jarige Zwitser verloor in vijf sets: 6-3, 4-6, 6-3, 4-6 en 2-6. In de partij van meer dan drie uur, vroeg Federer voor het begin van de vijfde set een medische time-out aan vanwege rugproblemen. Dimitrov, nummer 78 van de wereld, speelt in de halve finale tegen Daniil Medvedev. De Rus versloeg een andere Zwitser, Stan Wawrinka: 7-6, 6-3, 3-6 en 6-1.

In het vrouwentoernooi bereikte Serena Williams overtuigend de laatste vier. De 37-jarige Amerikaanse boekte haar honderdste zege op de US Open tegen de Chinese Wang Qiang: 6-0, 6-1. Williams’ tegenstander in de halve finale is Elina Svitolina. De Oekraïense nummer vijf van de wereld was met 6-4, 6-4 te sterk voor de Britse Johanna Konta. (ANP)