Tennis

Elina Svitolina voor het eerst naar halve finales van de US Open

Tennisster Elina Svitolina is voor het eerst in haar loopbaan doorgedrongen tot de halve finales van de US Open. De Oekraïense was met 6-4 en 6-4 te sterk voor de Britse Johanna Konta. De 25-jarige Svitolina, de nummer 5 van de wereld, wacht nog op haar eerste eindzege op een grand slam. Vorig jaar schreef ze wel de WTA Finals, het prestigieuze eindejaarstoernooi voor vrouwen, op haar naam. In de halve finale neemt Svitolina het op tegen winnares van het treffen tussen de Amerikaanse Serena Williams en Wang Qiang uit China, dat duel stond dinsdagnacht Nederlandse tijd gepland. De laatste twee kwartfinales, die woensdag op het programma staan, gaan tussen de Zwitserse Belinda Bencic en de Kroatische Donna Vekic, en tussen de Canadese Bianca Andreescu en de Belgische Elise Mertens. (ANP)