OM eist vier jaar cel voor fatale mishandeling Jip Jurg

Een trap in de buik van Jurg door beveiliger John H. werd de 32-jarige Rotterdammer in januari vorig jaar fataal.

De rechtbank van Rotterdam.
De rechtbank van Rotterdam. Foto Robin Utrecht/ANP

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag een celstraf van vier jaar geëist tegen een beveiliger voor de fatale mishandeling van een 32-jarige Rotterdammer op een filmfestivalfeest in Rotterdam in januari vorig jaar. De officier van justitie acht bewezen dat slachtoffer Jip Jurg is overleden als gevolg van zware mishandeling door John H., een beveiliger op het festival. Voor doodslag is volgens het OM geen bewijs.

Lees ook: Jip was een kind van de moderne multicultistad

De 32-jarige Jurg kreeg in de nacht van 26 op 27 januari vorig jaar op het feest in Rotterdam ruzie met beveiliger H., omdat hij met een bierglas naar buiten liep. Dat was verboden. Een handgemeen tussen de twee leidde tot een trap van H. in de buik van Jurg. Die trap werd de Rotterdammer fataal. Uit de sectie bleek dat Jurg overleed aan inwendig bloedverlies. Een dag later vond de vader van Jurg zijn zoon in diens woning.

In de rechtszaal werden woensdag beelden vertoond van de vechtpartij. H., die het schoppen eerder ontkende, zei opnieuw dat hij zich de trap niet meer kan herinneren. Ook twee andere beveiligers werden in verband gebracht met de mishandelingen, maar hun zaken werden geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.