Féminicide

Na 101 dode vrouwen pakt Franse regering nu huiselijk geweld aan

De Franse premier Édouard Philippe heeft dinsdag maatregelen aangekondigd om het probleem aan te pakken van ‘féminicide’, het doden van vrouwen, veelal door hun echtgenoten. Zaterdag overleed al de honderdste vrouw van dit jaar door huiselijk geweld, een 21-jarige vrouw. Een dag later bezweek een 90-jarige vrouw. In het laatste geval wordt haar 94-jarige echtgenoot ervan verdacht haar met een stok te hebben afgeranseld. De regering wil nu een rondetafelconferentie beleggen met allerlei maatschappelijke groepen over het onderwerp en extra schuilplaatsen creëren voor vrouwen die bedreigd worden door mannelijke familieleden. In heel 2018 deden zich 121 van zulke dodelijke incidenten voor. Frankrijk hoort hiermee tot de koplopers in Europa. (AFP)