Podcast

Deze zomer smolt weer een stuk Groenland weg

Dat de zeespiegel stijgt is geen nieuws. Maar hoe hard gaat het en waar komt al dat water vandaan? Wetenschapsredacteur Marcel aan de Brugh reisde naar Groenland en zag de effecten van klimaatverandering met eigen ogen.

Als je de gevolgen van klimaatverandering wilt zien moet je op Groenland zijn. Door de stijgende temperaturen smelt de ijskap en met al dat water stijgt de zeespiegel. Wat zijn de effecten voor de bewoners van Groenland? En waarom is de president van de Verenigde Staten ineens in Groenland geïnteresseerd? Redacteur Marcel aan de Brugh nam er deze zomer een kijkje en vertelt.

Luister ook de aflevering van Onbehaarde Apen over de effecten van de stijgende zeespiegel voor Nederland: Moeten we Nederland inleveren aan de zee?.