België

Vlaams ex-parlementslid en zijn vrouw veroordeeld voor moord

Het Vlaamse ex-parlementslid Christian Van Eyken (65) is dinsdag veroordeeld tot een celstraf van 23 jaar. De rechtbank acht bewezen dat de Belg de ex-man van zijn vrouw om het leven heeft gebracht, melden Belgische media. Dat deed hij samen met zijn echtgenote Sylvia B., die dezelfde straf kreeg opgelegd. In 2014 werd Marc Dellea, toen echtgenoot van Sylvia B., dood aangetroffen met een schotwond. Het echtpaar lag in scheiding. B. had toen al een relatie met Van Eyken, van wie zij secretaresse was. Ruim een jaar later is B. aangehouden. Begin 2016 werd Van Eyken aangehouden, nadat zijn parlementaire onschendbaarheid was opgeheven. Op opnames was te zien dat hij en B. op de nacht dat Dellea stierf in diens appartement waren. (NRC)