Aandeelhouder

Weerstand tegen fusie Just Eat en Takeaway

Opnieuw heeft een belangrijke aandeelhouder van de Britse maaltijdbezorger Just Eat bezwaar aangetekend tegen de fusie met het Nederlandse Takeaway. Het Amerikaanse hedgefonds Eminence Capital, dat een belang heeft van bijna 4,5 procent, liet dinsdag in The Financial Times weten tegen de fusieplannen te zullen stemmen. Eminence vindt de prijs die aandeelhouders aan de Britse kant van de deal krijgen te laag in vergelijking met de huidige koers van Just Eat. Eminence noemt het bod „ontzettend opportunistisch” en een „grove onderwaardering” van Just Eat. Eerder liet Aberdeen Standard Investments, dat een belang van zo’n 5 procent in Just Eat heeft, zich al negatief uit over de fusieplannen. Een topman zei te verwachten dat het bod verhoogd zou worden. Met de kritiek zetten aandeelhouders de deur open voor concurrerende bedrijven die mogelijk bereid zijn om meer te bieden. (NRC)