Drie doden bij neerstorten onderhoudsgondel Duitse zendmast

Bij werkzaamheden aan een zendmast in Duitsland stortte een gondel vanaf vijftig meter hoogte naar beneden. De drie inzittenden waren op slag dood.

Het ongeval is waarschijnlijk veroorzaakt door een technisch defect aan de lier van de gondel.
Het ongeval is waarschijnlijk veroorzaakt door een technisch defect aan de lier van de gondel. Foto Getty Images

In de Duitse deelstaat Hessen is dinsdagochtend bij werkzaamheden aan een zendmast een onderhoudsgondel vanaf vijftig meter hoogte neergestort. Daarbij zijn drie doden gevallen, meldt de Duitse politie.

De onderhoudsgondel ging via diagonale stalen kabels, zoals bij een kabelbaan, naar boven. De gondel viel vervolgens naar beneden, de drie inzittenden waren op slag dood. Meerdere omstanders zagen het ongeluk gebeuren. Een woordvoerder van de politie vertelt aan het Duitse medium Hessenschau dat het eerste onderzoek erop wijst dat het ongeluk is veroorzaakt door een technisch defect aan de lier.

Het zendstation bestaat uit drie masten tot 220 meter hoog en staat in het gebergte Hoher Meissner, ruim dertig kilometer ten zuidoosten van Kassel. Het ongeluk gebeurde bij werkzaamheden aan de hoogste toren.

De zender wordt gebruikt door de Hessische Rundfunk, de publieke omroep van de deelstaat. Ten tijde van het ongeluk vonden er werkzaamheden plaats om een antenne te vervangen.