Dodental scheepsbrand Californië loopt op tot 34

Maandag zonk het schip voor de kust van Californië. Slechts vijf bemanningsleden konden ontkomen.

In de haven van Santa Barbara zijn bloemen neergelegd voor de slachtoffers.
In de haven van Santa Barbara zijn bloemen neergelegd voor de slachtoffers. Foto Mark Ralston/AFP

De scheepsbrand bij het Amerikaanse eiland Santa Cruz heeft maandag aan 34 passagiers het leven gekost. Slechts vijf van de zes bemanningsleden van de boot konden ontkomen, meldt persbureau Reuters dinsdagavond

Op het 23 meter lange schip, dat wordt gebruikt voor duik- en vistochten, ontstond maandagochtend vroeg (lokale tijd) brand terwijl het voor het eiland Santa Cruz lag. Op dat moment lagen 33 passagiers en een bemanningslid benedendeks te slapen. Vijf bemanningsleden die bij het ontstaan van de brand bovendeks waren, konden het schip tijdig ontvluchten in een opblaasboot.

Een medewerker van de kustwacht meldt aan AP dat nog niet alle lichamen zijn geborgen uit het wrak omdat dit te gevaarlijk is. Het uitgebrande schip is volledig vernield en gezonken. De lichamen van de reeds geborgen slachtoffers zijn dusdanig verkoold dat hun identiteit door middel van DNA-onderzoek moet worden vastgesteld.