Basisschool

‘Ex-gedetineerde’ in China steekt acht leerlingen dood

Een man heeft maandag acht kinderen doodgestoken op een basisschool in China. Twee kinderen zijn gewond. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt, aldus persbureau AP. Maandag was de eerste schooldag na de vakantie. De aanval vond plaats rond 08.00 uur in de stad Enshi, in het midden van het land. Het is niet bekend wat er precies is gebeurd. De politie heeft een 40-jarige verdachte opgepakt. Zijn motief is nog onduidelijk. Volgens lokale media zou de man tot juni een gevangenisstraf hebben uitgezeten voor poging tot moord. In China vinden vaker steekpartijen op scholen plaats. In juni werden twee kinderen doodgestoken op een school in Shanghai. In de hoofdstad Beijing raakten in januari twintig kinderen gewond door toedoen van een messentrekker. (NRC)