Afghanistan

Zeker 16 doden en ruim honderd gewonden bij zelfmoordaanslag in hoofdstad Kabul

Afghan security forces walks as municipal workers gather to clean up near the crater from where a tractor packed with explosives exploded the night before at the Green Village in Kabul on September 3, 2019. - A massive blast in a residential area of Kabul killed at least 16 people, officials said September 3, following yet another Taliban attack that came as the insurgents and Washington try to finalise a withdrawal deal. (Photo by STR / AFP)
Afghan security forces walks as municipal workers gather to clean up near the crater from where a tractor packed with explosives exploded the night before at the Green Village in Kabul on September 3, 2019. - A massive blast in a residential area of Kabul killed at least 16 people, officials said September 3, following yet another Taliban attack that came as the insurgents and Washington try to finalise a withdrawal deal. (Photo by STR / AFP) STR

Bij een zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn maandagavond zeker zestien mensen om het leven gekomen. Ook raakten 119 mensen gewond. Alle dodelijke slachtoffers zijn burgers. De Talibaan eisten de verantwoordelijkheid op. De aanslag vond plaats vlak nadat de VS en de Talibaan een principeakkoord hadden gesloten over terugtrekken van Amerikaanse troepen. Volgens een zegsman van het ministerie van Binnenlandse Zaken ontplofte een tractor vol explosieven bij Green Village, een streng beveiligd complex in het oosten van Kabul waar internationale organisaties hun personeel huisvesten; 400 mensen werden geëvacueerd. Snel ingrijpen van veiligheidsdiensten zou meer slachtoffers hebben voorkomen. (Reuters)