KLM annuleert meer dan vijftig vluchten vanwege staking grondpersoneel

Het KLM-grondpersoneel legde maandagochtend twee uur het werk neer. De medewerkers eisen een verbeterde cao.

Vakbond FNV onderhandelt al geruime tijd met KLM over een verbeterde arbeidsovereenkomst.
Vakbond FNV onderhandelt al geruime tijd met KLM over een verbeterde arbeidsovereenkomst. Foto Ramon van Flymen/ANP

KLM heeft maandag meer dan vijftig vluchten van en naar luchthaven Schiphol geannuleerd. Reden daarvoor is de staking van het KLM-grondpersoneel, dat een verbeterde arbeidsovereenkomst wil. In het weekend schrapte KLM uit voorzorg al elf Europese vluchten die gepland stonden voor maandag.

Het grondpersoneel van de luchtvaartmaatschappij legde maandagochtend tussen 08.00 uur en 10.00 uur het werk neer. De medewerkers eisen onder meer een loonsverhoging, een lagere werkdruk en dat KLM meer mensen in vaste dienst neemt. Aan de staking namen meer dan vierhonderd medewerkers deel.

Al geruime tijd overlegt vakbond FNV met KLM over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor het grondpersoneel. De onderhandelingen klapten vorige week, nadat KLM volgens FNV een te lage loonsverhoging voorstelde. Maandag staat nieuw overleg tussen de twee partijen gepland. Nieuwe stakingen worden door FNV niet uitgesloten.